PRÍRODNÉ A BIO JEDLÉ RASTLINNÉ OLEJE - Krajina pôvodu - Európska únia
Je známe, že jedlé rastlinné oleje majú mnoho výhod. Okrem zlepšenia textúry a chuti jedla majú aj ďalšie využitie a preto by mali byť začlenené do našej každodennej stravy.
Výber správneho druhu oleja môže zmeniť nielen chuť vášho jedla, ale môže tiež zmeniť vaše zdravie. Rastlinné oleje sa dnes považujú za zdroj prospešných živín. Majte však na pamäti, že všetkého veľa škodí a preto by sa aj oleje mali konzumovať iba v primeranom množstve.
Väčšina rastlinných olejov má svetložltú farbu a miernu vôňu. Používajú sa na varenie, vyprážanie, zálievky do šalátov alebo pečenie. Rastlinné oleje navyše pomáhajú podporovať trávenie a metabolizmus, znižujú pravdepodobnosť kardiovaskulárnych problémov a poskytujú omega-3, 6 a 9 mastné kyseliny.