AMYLON Puding čokoládový bezlepkový BIO 40g


Amylon

Kvalitný čokoládový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou. viac

Značka: Amylon Kód produktu: 450005

0,60 Eur s DPH
Skladom
ks

Kvalitný čokoládový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.

Tipy na použitie:

  • domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
  • pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
  • studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
  • sladká omáčka - pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku pre zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdle
  • náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov

Tiež máte pri príprave pudingu problém s hrudkami a s pripaľovaním mlieka? Pripravte si ho v domácej pekárni alebo v mikrovlnke. Menšiu časť mlieka si dajte bokom a rozmiešajte v ňom pudingový prášok, zvyšok mlieka dajte do nádoby na pečenie a pridajte cukor alebo sirup podľa chuti. Rozmiešanú zmes s pudingom vlejte do nádoby a v domácej pekárni nastavte program Džem. V pekárni nechajte miešať asi 15 minút, v mikrovlnke stačí cca 5 minút. Táto príprava síce zaberie viac času, docielite ale väčšej jemnosti pudingu.

Firma Amylon má svoje korene až v 19. storočí, oficiálne založená bola v roku 1912. Jedná sa o tradičného českého výrobcu, ktorý na trh postupom času uviedol aj biovýrobky.

Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrôl a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.

Návod na prípravu
Z odmeraného 0,5 l mlieka oddeľte asi 2/3 do varnej nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru a zohrievame k varu. Do zvyšku mlieka vysypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 398 kJ / 94 kcal
Tuky: 1,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 17,0 g
z toho cukry: 10,8 g
Bielkoviny: 3,2 g
Soľ: 0,09 g

Zloženie
Kukuričný škrob *, odtučnený kakaový prášok * (20%). Môže obsahovať stopy vajec a mlieka. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie
Skladujte v suchu.

Legislatívne zaradenie: Puding v prášku.
Poľnohospodárska produkcia: EU / Mimo EÚ

Parametre

Veľkosť balenia 40g
Krajina pôvodu EÚ / Mimo EÚ
Certifikáty Ekologické poľnohospodárstvo EU, Produkt ekologického zemědělství