Country Life Cícer - Rímsky hrach BIO 1kg

Country Life Cícer - Rímsky hrach BIO 1kg


Country Life

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ho použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ho v biokvalite. Viac

Kód produktu: 120061 EAN: 8595016549879 Doprava už od 3,90 Eur, ZDARMA u objednávok nad 70,00 Eur. | Možnosť platby kartou, Google Pay, Apple Pay, bankovým prevodom a dobierkou.

Produkt už nie je v ponuke

Country Life

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ho použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ho v biokvalite. Viac

Kód produktu: 120061 EAN: 8595016549879 Doprava už od 3,90 Eur, ZDARMA u objednávok nad 70,00 Eur. | Možnosť platby kartou, Google Pay, Apple Pay, bankovým prevodom a dobierkou.

Produkt už nie je v ponuke

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ho použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ho v biokvalite.
 
ŠPECIFIKÁCIA PRODUKTU
 
Využitie:
  • kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach miesto bežného
  • polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
  • fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
  • omáčky - cícer chutí skvele v omáčkach ako náhrada mäsa
  • zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
  • šaláty - uvarený a vychladený cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
  • praženie - smažte cícer na oleji do chrumkava (10-20 minút), v priebehu vyprážanie môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka napríklad miesto chipsov
  • Cícerová moussaka
  • Cícerová karobela, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante.
 
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaná bola pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazuli obecnej.
 
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrôl a certifikácie, ktorá zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
 
NÁVOD NA PRÍPRAVU
 
Cícer namočte na 8 - 12 hodín, prepláchnite a varte do mäkka 1 - 1,5 hodiny.
 
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g
 
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1403kJ / 336kcal. Tuky: 5,9 g. Z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 44 g. Z toho cukry: 3,1 g. Bielkoviny: 19 g. Soľ: 0,06 g
 
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
 
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Legislatívne zaradenie: Strukoviny - cícer.
 
Krajina pôvodu: Turecko
CERTIFIKÁCIA: CZ-BIO-001
FAIRTRADE: ÁNO
Zloženie: Cícer * (hrach rímsky). Môže obsahovať stopy lepku, sóje arašidov, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Parametre

Veľkosť balenia 1kg
Krajina pôvodu Turecko
Certifikáty Ekologické poľnohospodárstvo EU, Produkt ekologického zemědělství