SupraMedex - čaj Medical Puerh

SupraMedex - čaj Medical Puerh


SUPRAMEDEX

Vysokohorský tmavý Puerh (2015) zo starých stromov. Viac

Kód produktu: MEDICALTEAPUERH Doprava už od 3,90 Eur, ZDARMA u objednávok nad 70,00 Eur. | Možnosť platby kartou, Google Pay, Apple Pay, bankovým prevodom a dobierkou.

16,50 Eur
Skladom
ks
(20 ks na sklade)

MedicalElix - čaj Medical Puerh

Vedeli ste, že čaje od MEDICALELIX môžete lúhovať za studena?

Príprava čaju Puerh

  • Lúhovanie za tepla
  • Použite 5 g čaju do kanvičky 500 ml, zalejte vodou s teplotou 95-100 ℃ (hneď po varu) a nechajte lúhovať 5 minút. Potom nechajte čaj vychladnúť na teplotu pod 40 ℃.
  • Lúhovanie za studena (príprava deň vopred)
  • Použite 5 g čaju do kanvičky 500 ml, zalejte odstátou vodou izbovej teploty a čaj nechajte lúhovať cez noc v chladničke. Čajové lístky nechajte lúhovať voľne vo vode bez sitka. Ráno vylúhovaný čaj prelejte cez sitko.

Odporúčame používať sklenený alebo porcelánový riad.

Čajová záhrada leží v nadmorskej výške 1,800 m.

Lístky sú z rastlín 75-150 rokov starých, materská rastlina má vyše 400 rokov. Čaj bol zozbieraný a spracovaný v roku 2015 a odvtedy starne pod dohľadom skúsených čajových majstrov. Dobré skladovanie je pri čaji Puer rovnako dôležité ako dobré spracovanie.

Tento skvele spracovaný tmavý Puer bol vyrobený z fermentovaných lístkov z oblasti Simao kultivaru Qun Ti Zhong.

Záhrada bola založená pred viac ako 200 rokmi zo semien, ako bolo v tej dobe napokon zvykom. Čajovníky rastúce zo semien majú široký génový fond a oveľa vyššiu pridanú hodnotu pre telo človeka.

Čajové lístky boli pretriedené do kvality Special Grade pre vyvážený pomer medzi plnou chuťou a čokoládovou jemnosťou. Nálev má krásnu tmavo červenú farbu, chuť je bohatá, krémovo sladká, avšak nechýbajú zemité tóny, typické pre tento druh čaju. Skvelý nápoj na sucho v krku, po ťažkom jedle alebo len pre radosť. Vôňa čaju môže niekomu pripomínať vôňu sladkej ryže uskladnenej v starej pivnici. Je to práve tá vôňa, za ktorou sa milovníci tohto špecifického druhu čaju vracajú.

Mierna vlhká klíma a horská poloha spôsobujú, že je záhrada zahalená hmlou a mrakmi v priebehu celého roka, má dostatok vlahy aj slnečných lúčov. Čaj z tejto oblasti bol dodávaný počas dynastie Han (pred viac ako 1,800 rokmi) na cisársky dvor.