⚠️ 28.6. - 10.7. INVENTÚRA ⚠️ Balíčky odosielame do 27.6.2022. Objednávky prijaté počas inventúry budeme odosielať v týždni od 11.7. Ďakujeme za pochopenie, musíme to urobiť.


Kakaové Maslo - Theobroma Cacao Butter

Kakaové Maslo - Theobroma Cacao Butter

Kakaové maslo, tiež nazývané Theobroma oil, je krémový tuk extrahovaný z kakaových semien (kakaové bôby). Kakaové bôby sú získané z plodov kakaovníka. Kakaové maslo sa získava z celých kakaových bôbov, ktoré sú fermentované, pražené, a potom sa oddeľujú od šupky. Asi 54 až 58 % zvyšku je čisté kakaové maslo. 


Mongongo - Schinziophyton Rautanenii

Mongongo - Schinziophyton Rautanenii

Mongongo strom je člen rodiny Euphorbia. Veľký, široký strom dosahuje výšku 15 až 20 metrov a vyskytuje sa na zalesnených kopcoch a v piesočných dunách na území púšte Kalahari. Strom je prispôsobený drsným podmienkam a vydrží aj niekoľko rokov sucha a teploty, ktoré sa pohybujú od -5 ° v zime do viac ako 40 ° C v lete. Mongongo rastie vo veľkých lesných hájoch v šiestich z ôsmich krajín, reprezentovaných organizáciou PhytoTrade Afrika.


Marula - Sclerocarya Birrea

Marula - Sclerocarya Birrea

Marula strom (Sclerocarya birrea) je príbuzný Mangu a rastie vo veľkom množstve vo všetkých ôsmich krajinách reprezentovaných PhytoTrade Afrika. Rastie až do 18 m výšky, má sivú nevzhľadnú kôru a širokú korunu. Je odolný voči suchu a najčastejšie sa vyskytuje v nízkych výškach v otvorených lesoch.Ovocie stromu Marula je o veľkosti slivky s hladkou kožou, ktorá je maslovito-žltá, keď je marula zrelá.


Kokosový Olej - Cocos Nucifera Oil

Kokosový Olej - Cocos Nucifera Oil

Kokosový olej sa získava z jadier zrelých kokosov, pozberaných z kokosovej palmy. Olej je veľmi bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály, najmä vitamín E, ktorý je známy prírodný antioxidant a pomáha v boji proti voľným radikálom.Jeho malá molekulárna štruktúra pomáha pri rýchlej absorpcii do kože. Kokosový olej udržuje pleť pružnú a vláčnu. Pomáha ľuďom s kožným ochorením, ako je ekzém a psoriáza, ako aj udržiavať akné pod kontrolou.


Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Karnauba (Copernicia Prunifera, Copernicia Cerifera) je vysoká palma pôvodom z Brazílie s rovným, valcovitým kmeňom, ktorý rastie až do výšky 20-25 metrov vysoko. Koruna vejárovitých listov, ktoré môžu dosiahnuť dĺžku až 2 metre, vyžaruje od špičky svojho kmeňa. Postupne spodné listy vädnú a opadávajú a zanechávajú po sebe špirálovité jazvy na trupe. 


Kalahari melón

Kalahari Melón - Citrullus Lanatus

Kalahari melón (Citrullus Lanatus) je tiež známy ako melón Tsamma alebo ako voľne žijúci melón a je biologický predchodca melónu, ktorý už poznáme na celom svete. Je to plazivá jednoročná bylina s chlpatými stonkami a žiarivo žltými kvetmi. Kalahari melón je adaptovaný na prežitie sucha a krutého svetla v prostredí púšte. Olej z Kalahari melónu je bohatý na esenciálne mastné kyseliny.


Včelí Vosk - Cera Alba

Včelí Vosk - Cera Alba

Táto vosková látka pochádza z úľov a je prirodzene vylučovaná včelami z rodu Apis mellifera. Včelí vosk sa starostlivo zberá bez toho, aby došlo k poškodeniu úľov a včiel. Jednoduchou filtráciou sa odstránia nečistoty, čím sa zachovajú všetky jeho úžasné vlastnosti a medová aróma.Môže byť použitý aj ako liečebná zložka v celkovom zložení kozmetického výrobku a ako samostatne použiteľný vosk sa používa už po stáročia.


Baobab - Adansonia Digitata

Baobab - Adansonia Digitata

Baobab je pravdepodobne najznámejší strom v Afrike a rastie v hojnosti v horúcich a suchých nížinných oblastiach, ako je údolie Rift. Jeho široká rozvetvená koruna je bez listov po väčšinu roka a pripomína skôr koreňový systém – preto sa Baobab nazýva aj ako "Upside Down Tree". Jeho tučný šedý kmeň môže dosiahnuť obrovských veľkostí, v niektorých prípadoch viac ako 25 metrov po obvode.