BUFFALO cestovinový šalát

Recept je na 4 porcie, príprava trvá cca 10 min a varenie cca 30 min.  

Potrebujeme:

  • 1 hlavičku karfiolu (nakrájanú na ružičky)
  • cca 400 g strukovinových cestovín
  • 4 mrkvy (nakrájané na plátky)
  • 4 stopky organického zeleru (nakrájaného na plátky)
  • ½ šálky štiplavej omáčky (môže byť aj sweet chili)

DRESSING

  • ¼ šálky rastlinného mlieka (čisté, nesladené)
  • 1 ČL jablčného octu
  • ½ šálky humusu (obyčajný)
  • 1 ČL kôpru (sušeného)
  • 1 ČL cibuľového prášku
  • 1 ČL sušeného cesnaku

                                                         

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200 ° C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Karfiol pečte do zlatista asi 30 min
  • Medzitým si pripravte vegánsky dressing: V malej miske rozšľahajte rastlinné mlieko a jablčný ocot. Odstavte na 5 minút, aby sa nezrazil. Pridájte zvyšné ingrediencie a miešajte, aby sa všetko spojilo. Ochutnajte a prípradne pridajte korenie na dochutenie.
  • Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení opláchnite a vráťte späť do hrnca.
  • V panvici uduste s troškou vody mrkvu a zeler (cca 3 minúty)
  • Zalejte horúcou omáčkou a premiešajte, aby sa omáčka dostala všade.
  • Pokračujte vo varení, kým omáčka nezhustne a zelenina nebude jemná.
  • Mrkvu a zeler preložte do hrnca s cestovinami.
  • Pridajte pražený karfiol, zálievku  a premiešajte.
  • Rozdelte rovnomerne medzi 4 misky a podávajte.

Dobrú chuť!

zdroj a foto: foodrevolution.org